Su Deposu Temizliği Nedir ve Nasıl Yapılır?

By in
2522
Su Deposu Temizliği Nedir ve Nasıl Yapılır?

Su depolarımızı yılda en az bir kere temizlettirmeliyiz! Dezenfekte ekiplerimizin bugüne kadar yapmış oldukları veya verilen hizmet sırasında su depolarının fiziksel temizliğini yaparken karşılaştıkları ve rapor halinde müşterilerimize sundukları bilgi formlarında su depolarımızın bir çok hastalığa davet çıkarmakta olduğunu gördük. İSKİ‘nin içilebilir nitelikte olarak bizlere kadar ulaştırdığı su, su depolarımıza gelene kadar kirlenmektedir.

Özellikle bakımsız su depolarımızda oluşan yosun, kir, pas, çamur, haşereler, fare vb. hayvan ölüleri ile metal ve inşaat parçalarının oluşturduğu bakteriyel ve mayasıl rahatsızlıklara yol açmaktadır. AntiTemizlik olarak, depolardaki fiziksel kirlenmenin önüne geçmek ve depolarınızın fiziksel temizlik ve dezenfeksiyonunu sağlayarak maksimum hijyen sağlamaya çalışmaktayız. Bu sayede kokusuz, tortusuz, daha berrak suyu nitelikli bir hale getirerek tüketmenizi hedeflemekteyiz.

Bakım ve Dezenfektesi Yapılmayan Su Depoları Tehlike Saçıyor

Güvenli bir kapağı olmayan ve uzun süre kullanılmayıp genellikle binaların alt katında olduğu için varlığı unutularak temizlik dezenfektesi yapılmayan su depoları, insan sağlığı açısından tehlike saçmaktadır. Yaptığımız çalışmalar sırasında hayati önem arz eden suyun, kapağı açık bir şekilde, güvenli olmayan, sağlıksız ortamlarda depolandığı;depolarda pas, kum, balçık, sülükler ve bakterilerin yanında; inşaat atıkları, elbiseler,örümcek, ayakkabılar, kedi ve fare ölüleri bulunduğu tespit edilmektedir.

Karşılaştığımız bazı müşterilerimizin su depolarını kullanmadıklarını bize bildiriyorlar ama bu konuda yanlış bilgi sahibi olduklarını hatırlatırız.Şehir suyu şebekesinden gelen su tazyik yetersizliğinden dolayı,otomatik olarak hidrofor devreye girmektedir yemek yaparken,duş alırken,diş fırçalarken,çamaşır bulaşık makinelerinde vs. kullanımında ister istemez kullandıklarını hatırlatırız… Temizlenmemiş ve dezenfekte olmamış depolardan gelen sular bulaşık ve çamaşır makinelerinin hidrofor ve arıtma cihazlarına zarar verir. Depolardaki pis sular banyo ve mutfaklarda kullanıldığında tifo, sarılık, hepatit b gibi bulaşıcı hastalıklara sebep olmaktadır. Ayrıca uzun süre temizlenmemiş ve dezenfekte edilmemiş depolarda solucan, mantar v.b. gibi yabancı tabakalar oluşmaktadır.

Deposunu Temizletmek İsteyen Vatandaş Ne Yapmalı?

Deposunu temizletmek isteyen vatandaş (0216) 641 21 37 nolu telefonu araması veya www.antitemizlik.com web adresinden bizlere ulaşması yeterlidir. Deponun temizlenebilmesi için aynı gün olmamak kaydı ile depodaki suyun tüketilebileceği bir güne randevu alınır. Randevu gününe kadar depodaki mevcut su hidrofor seviyesine kadar tüketilir.Gerekli işlemleri yerine getirerek deponun temizlik ve dezenfekte çalışmasını aynı gün içerisinde uzman personelimiz tamamlar. Su depolarının temizlik ve dezenfekte işlemi tamamlandıktan sonra, dezenfekte ekibi eksiklikler ve yapılması gerekli izolasyon, epoksi boya, su kaçağı vs. işlemleri müşterilerimize bildirir.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)